Ученици от авиоклуб Young Wings посетиха BULATSA | ДП РВД
03 Май
2017

Ученици от авиоклуб Young Wings посетиха BULATSA

Ученици от авиоклуб Young Wings при Първа английска езикова гимназия посетиха BULATSA с учебна цел и се запознаха с дейността на предприятието. Посещението е в рамките на програмата на  BULATSA за запознаване на младите хора в България с професията Ръководител на полети и представяне възможностите за професионална реализация.

Младите авиолюбители имаха възможност наживо да се запознаят с технологичните и оперативните постижения на BULATSA, с Авиационния учебен център, както и с възможностите на радиолокационния тренажор.

Голям интерес предизвика посещението в оперативната зала и летищната контролна кула, където в реално време децата проследиха воденето на въздушния трафик над България, кацането и излитането на самолети от Летище София.

Подобни контакти с ученици и студенти, заедно с Дните на отворени врати и информационната кампания, провеждана от BULATSA, са реална възможност за запознаване с професията Ръководител на полети и реализацията в една високотехнологична и много перспективна сфера.