Генералният директор на BULATSA участва в среща на Асоциацията на българските авиокомпании | ДП РВД
02 Фев
2017

Генералният директор на BULATSA участва в среща на Асоциацията на българските авиокомпании

Генералният директор на BULATSA Георги Пеев участва в срещата на Асоциацията на българските авиокомпании по иницатива на новия служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

По време на разговорите, представителите на бранша заявиха желание да бъде създадена стратегия, която да дава основните насоки за развитието на авиацията. Те изразиха желание да продължи работата на Консултативния съвет по въпроси, свързани с гражданската авиация.

Друга важна тема, която беше поставена от бранша, е разрешаването на статута на северните райони, намиращи се около охраняемата зона на летище София. По думите им, при част от имотите има все още неизяснена собственост и ясно разделение, липсват улици и инфраструктура. Това не дава възможност там да се насърчават дългосрочните инвестиции в областта на ремонтната дейност и техническа поддръжка на самолети.

Служебният министър Христо Алексиев благодари на бранша за активната позиция и заяви, че ще бъдат предприети действия според компетенциите на министерството за разрешаването на поставените въпроси.